Ajax 'dicht gat met PSV': We zijn dichterbij gekomen, dat weet ik zeker

Ajax 'dicht gat met PSV': "We zijn dichterbij gekomen, dat weet ik zeker"

03-10-2015 13:54
3

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen vindt het gat met PSV dat vorig seizoen nog zo groot was, deze competitie een stuk kleiner. Dat zegt de middenvelder in het Algemeen Dagblad.

"We zijn dichterbij gekomen. Dat weet ik zeker", stelt Klaassen. "Wij zijn zeker niet de mindere. Zij zijn met Memphis en Wijnaldum natuurlijk belangrijke spelers kwijtgeraakt. En nu is het nog afwachten welke spelers op tijd fit zijn. Die blessures (van Jetro Willems, Luuk de Jong en Andrés Guardado, red.) gun je ze niet, maar het zijn wel bepalende spelers."

Wedden

Meer odds

Als Ajax wint, groeit het gat met PSV naar acht punten. "Maar wij hebben in het recente verleden wel een groter gat gedicht op weg naar het kampioenschap, dus zoveel zegt dat nu ook weer niet", aldus Klaassen, die in De Telegraaf reageerde op de kritiek dat het spel van Ajax te saai zou zijn.

"Natuurlijk willen we zulk aantrekkelijk voetbal spelen. Maar we kunnen niet te veel risico’s nemen. Daar moet je een afweging in maken. Soms is het dan saai. Maar het gaat om de punten. Ik teken voor een seizoen als van PSV vorig jaar dat niet spectaculair was, maar wel effectief. Uiteindelijk word ik het liefst kampioen."