Ajax zag toptalent gaan door 'getreuzel': Jonk zegt altijd meneer Overmars

Ajax zag toptalent gaan door 'getreuzel': "Jonk zegt altijd meneer Overmars"

03-10-2015 16:16
7

Ajax raakte in de zomer één van de pareltjes uit de eigen jeugdopleiding kwijt aan Arsenal. Donyell Malen vertrok naar Londen. Eigen schuld, concludeert Mino Raiola.

De zestienjarige Malen speelde in de B1 van Ajax en wordt een grote toekomst voorspeld. In tegenstelling tot veel van zijn leeftijdgenootjes kreeg hij echter lange tijd geen profcontract voorgeschoteld in Amsterdam en toen Arsenal zich in de zomer meldde, was de keuze snel gemaakt.

Raiola beweert dat Malen het liefst had willen blijven, maar Ajax handelde niet kordaat genoeg. "Het duurde en het duurde. Dan zei Marc Overmars (technisch directeur, red.) tegen mij: vraag maar aan Wim Jonk (hoofd opleidingen, red.). Waarop Jonk zei: vraag maar aan meneer Overmars. Ja, Jonk zegt altijd meneer Overmars", aldus de zaakwaarnemer in de Volkskrant.

Inmiddels lijkt Malen flink aan de weg te timmeren in Engeland. In de aanloop naar het Champions League-duel van Arsenal met Olympiakos (2-3 nederlaag) mocht de jonge aanvaller meetrainen met het eerste elftal.