'Advocaat pakt privé-vliegtuig naar huis en komt zondag met mededeling'

'Advocaat pakt privé-vliegtuig naar huis en komt zondag met mededeling'

04-10-2015 12:02
4

Britse media weten het zeker: Dick Advocaat kondigt zondag zijn vertrek als manager van Sunderland aan. Zaterdag, kort na het gelijkspel tegen West Ham United (2-2), zou de Nederlander afscheid hebben genomen van zijn spelers. Uren later vertrok hij met een privé-vliegtuig naar Nederland. 

Hoewel de seizoensstart van The Black Cats dramatisch is te noemen, zou het opstappen van Advocaat toch enigszins als een verrassing komen. Afgelopen zomer werd er door Sunderland veel moeite gedaan om de voormalig oefenmeester van onder meer PSV en Oranje binnenboord te houden. Advocaat mocht een flink bedrag investeren op de transfermarkt. Hij haalde onder meer Jeremain Lens en Ola Toivonen naar het Stadium Light. 

De afgelopen dagen kwamen er echter steeds meer geluiden over een naderende breuk. Technisch directeur Lee Congerton gooide al de handdoek in de ring en alles wijst erop dat Advocaat hem nu gaat volgen in dat besluit. Na de remise tegen West Ham wilde Advocaat niets los laten over zijn sportieve, al spraken zijn opmerkingen eigenlijk boekdelen. Mocht De Kleine Generaal inderdaad vertrekken, dan laat hij Sunderland achter op de gedeelde laatste plaats in de Premier League. In acht duels werden slechts drie punten verzameld.