Update: Boze Ajax-supporters voeren actie en zijn 'vocaal en visueel afwezig'

Update: Boze Ajax-supporters voeren actie en zijn 'vocaal en visueel afwezig'

04-10-2015 14:31
2

Het is zondagmiddag onrustig op De Toekomst, het trainingscomplex van Ajax. AT5 meldt dat boze fans een kantine zijn binnengedrongen en deze weigeren te verlaten. Politie is inmiddels ter plaatse. 

Deze supporters willen volgens het medium hiermee aandacht vragen voor het nog altijd ontbreken van een supportershome in de buurt van de Arena. Sinds het supportershome in januari 2015 jaar afbrandde, is er namelijk nog altijd geen plek aangewezen voor een nieuw honk dat onderdak biedt aan fans. 

Tot aan het einde van vorig seizoen stond er een tijdelijk honk. Dit seizoen is er echter (nog) geen tijdelijk locatie gerealiseerd. De gemeente Amsterdam sprak volgens AT5 enkele maanden terug nog uit voor het einde van het jaar een nieuwe, permanente plek voor de supporters te willen realiseren.

Er werden plannen onthuld, maar uiteindelijk liepen deze in de soep na onenigheid over de exploitatiekosten. 

Update 14:30 uur
Sfeervak 410 zal tijdens de topper tussen Ajax en PSV leeg blijven. 'In verband met de gebeurtenissen van vanochtend bij de Toekomst zullen wij vandaag vocaal en visueel niet aanwezig zijn', zo luidt een verklaring.