Vitesse trekt fraaie thuisreeks door met indrukwekkende zege op Groningen

04-10-2015 16:19
7

FC Groningen heeft zondagmiddag een ruime en dikverdiende nederlaag geleden tegen Vitesse. In het GelreDome werd het liefst 5-0 voor de thuisploeg. Dominic Solanke, Valeri Qazaishvili, Kevin Diks, Nathan en Abiola Dauda waren trefzeker voor de formatie van Peter Bosz.

Tijdens de eerste helft in Arnhem kon Groningen nog aardig meekomen, na vooral na de pauze waren de gasten - die de Europa League-wedstrijd van afgelopen donderdag nog in de benen leken te hebben - niets meer dan een figurant. Op dat moment stond het pas 1-0. Solanke scoorde na een kwartier spelen. Hij tikte een rebound binnen.

Na de rust ging het echter compleet mis voor Groningen. Na een uur spelen was het Kevin Diks die fraai scoorde. De rechtsback schoot snoeihard raak: 2-0. Qazaishvili besliste de wedstrijd kort daarna definitief door te profiteren van een uitglijder van Mitchell Kappelhof. De 4-0 en de 5-0 waren slechts voor de spreekwoordelijk statistiek. Invallers Nathan en Dauda reageerden attent bij respectievelijk een afvallende bal en een rebound.

Door de zege stijgt Vitesse naar de zesde plek in de Eredivisie. Alle thuisduels van de Arnhemmers werden dit seizoen gewonnen. Groningen staat negende, met tien punten.