Veltman trekt pijnlijke conclusie en verdedigt zich: Ik knal er lekker in

Veltman trekt pijnlijke conclusie en verdedigt zich: "Ik knal er lekker in"

04-10-2015 16:54
6

Joël Veltman liep zondag met de ziel onder de arm over het veld van de Arena na het laatste fluitsignaal in de topper tegen PSV. Ajax ging met 1-2 onderuit.

Ajax moest zich gewonnen geven aan de sterkere Eindhovenaren, geeft Veltman toe. "Dit was een aardig testmoment voor ons, en die sluit je teleurstellend af", concludeert de verdediger tegenover FOX Sports. "Ze waren beter dan wij en vonden steeds de vrije man. Ik denk dat het verdiend was, die 1-2. We zijn nog niet waar we willen zijn. Simpel."

Veltman had met de andere Ajax-verdedigers geen antwoord op de grillen van Gastón Pereiro, die zich met twee treffers tot de grote man kroonde. Hij hield zich tijdens het duel vooral bezig met Jürgen Locadia. "Er zaten wat lekkere duels bij. Dat is voetbal", aldus Veltman, die de harde tackle niet schuwde.

Tot twee keer toe gleed hij hard door op de benen van een PSV'er, maar bestraft werd hij niet. In de slotfase kreeg de verdediger alsnog een gele kaart. "Een optelsom, denk ik. Die tackle op Brenet? Hij tikt hem net te ver voor zich uit. Ik knal er lekker in, maar ik vind het geen overtreding. Ik had m'n been gebogen."