Cocu had op ander Ajax gerekend: Nu was er van echte druk geen sprake

Cocu had op ander Ajax gerekend: "Nu was er van echte druk geen sprake"

04-10-2015 17:04
7

PSV was zondag heer en meester in Amsterdam. De ploeg van Phillip Cocu versloeg Ajax met 1-2. Gaston Pereiro was de matchwinner met twee goals. Uiteraard was na afloop erg blij met de zege. 

Cocu was licht verrast door het feit dat Ajax PSV het spel liet maken. "Ik had wel verwacht dat ze wat compacter zouden spelen. Nu was er van echte druk geen sprake. We hadden veel variatie op het middenvelder. Daar konden ze geen grip op krijgen. Pereiro was balvast en vulde zijn positie geweldig in. Ik heb genoten van mijn ploeg vandaag", aldus Cocu tegenover FOX Sports.

PSV liet tegen Ajax zien dat het ook met balbezit kan winnen. "Het was een onderdeel wat wij goed beheersten. Dat hebben we dit seizoen niet in alle wedstrijden laten zien, maar in de tweede helft vond ik dat we heel goed waren aan de bal. We hebben laten zien dat we initiatief kunnen nemen en de wedstrijd kunnen bepalen."

"In de fase dat Fischer op de paal schoot voelde je wel dat je beter bent, maar je moet niet met zijn allen voor de bal gaan staan. Maar we losten dat goed op."  Cocu was ook erg positief over Pereiro, die mocht spelen door het ontbreken van Lestienne. "Het is een heerlijke speler. Hij kan een bal afschermen, is goed in combinaties en voor de goal. Hij heeft wel speelminuten gemaakt, maar mocht vandaag beginnen door het wegvallen van Maxime. Dat heeft hij uitstekend gedaan", besluit de oefenmeester van PSV.