Spelersrapport: Ajax rijgt onvoldoendes aaneen, hoge cijfers PSV

Spelersrapport: Ajax rijgt onvoldoendes aaneen, hoge cijfers PSV

04-10-2015 18:00
11

PSV heeft Ajax zondag op een volledig terechte nederlaag getrakteerd. De Eindhovenaren waren de baas en lieten Ajax nog betrekkelijk lang in leven. VoetbalPrimeur was in de Arena en maakt rapport op.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Wedden

Meer odds

Ajax:
Jasper Cillessen – 6,5: Kon niet veel doen aan de eerste treffer van Pereiro. Werd ondanks het PSV-overwicht niet eens zo vaak aan het werk gezet. Wat hij moest doen, was in orde.

Kenny Tete – 6,5: Verdedigend opnieuw uitstekend. Gooide er aardig wat tackles uit, maar was slordig in zijn passing.

Joël Veltman – 6: Kwam in de eerste helft goed weg na zijn tackle op Brenet, maar speelde in ieder geval met vuur. In balbezit zwak.

Jaïro Riedewald – 4: Net als tegen Molde leidde balverlies van hem een tegentreffer in. Liet zich daarna bij de 1-2 makkelijk uitkappen door Pereiro.

Mitchell Dijks – 5: Kwam niet toe aan zijn rushes naar voren. De voorzetten dié hij gaf, waren bovendien matig.

Nemanja Gudelj – 4,5: Had het heel moeilijk met Pröpper, die met mooie passjes strooide op het middenveld. Gudelj kwam niet in de duels en was onzichtbaar.

Riechedly Bazoer – 5: Speelde niet zijn beste wedstrijd. Zijn directe tegenstander Guardado bepaalde het ritme op het middenveld.

Davy Klaassen – 5: Ook hij was (weer) onzichtbaar. Kwam amper aan de bal in de buurt van de zestien. Werd in de eerste helft flink aangepakt door PSV'ers, wat hem een hersenschudding opleverde.

Anwar El Ghazi – 4: Zat totaal niet in de wedstrijd. Begon nog redelijk, maar was gaandeweg de wedstrijd niet bij machte om het Brenet moeilijk te maken.

Viktor Fischer – 6: Als spits niet dreigend, als linksbuiten was hij met een schot op de paal nog het dichtst bij een treffer.

Amin Younes – 6,5: Uitstekende actie én goal. Was in de eerste helft de meest dreigende Ajacied. Gaandeweg de wedstrijd ging het kaarsje uit.

Invallers:
Thulani Serero – 5: Viel in om meer balans op het middenveld te brengen, maar kwam daar niet aan toe.
Lasse Schöne – speelde te kort voor een beoordeling. 
Arek Milik – speelde te kort voor een beoordeling.

PSV:
Jeroen Zoet – 7: Kon niets doen aan de tegentreffer. Keepte verder een degelijke wedstrijd en oogde betrouwbaar bij hoge ballen.

Santiago Arias – 5,5: Liet zich wel heel makkelijk uitkappen bij de Ajax-goal. Had na rust meer kunnen doen met de ruimte die hij kreeg.

Jeffrey Bruma – 7: Ajax hoopte het hem moeilijk te maken door Fischer in de spits te zetten, maar Bruma kwam totaal niet in de problemen.

Hector Moreno – 7: Ook Moreno hoefde zijn beste spel niet te spelen om overeind te blijven. A walk in the park voor de Mexicaan.

Joshua Brenet – 7,5: Hield de op voorhand gevaarlijkste Ajacied – El Ghazi – helemaal uit de wedstrijd. Het is bij Brenet vaak alles of niets. Vandaag was het alles.

Jorrit Hendrix – 8: Speelde net als tegen Manchester United ijzersterk op het middenveld. Klaassen kwam er niet aan te pas. Hendrix lijkt onder alle omstandigheden rustig te blijven.

Davy Pröpper – 7,5: Strooide met mooie passjes. Zijn directe tegenstander Gudelj hapte naar adem. Pröpper had ook een belangrijk aandeel in de eerste PSV-treffer.

Andres Guardado – 8: Hij domineerde het middenveld als vanouds. Was positioneel sterk en gaf Bazoer geen kans het initiatief over te nemen.

Luciano Narsingh – 5,5: Een vrij anonieme wedstrijd voor Narsingh, die regelmatig van flank wisselde met Pereiro.

Jurgen Locadia – 7: Ga er maar aan staan, De Jong vervangen. Maar Locadia deed wat hij kon en speelde verdienstelijk. Had in de eerste helft moeten scoren, maar zag Veltman op de lijn redden.

Gaston Pereiro – 8,5: Wat een basisdebuut in de Eredivisie! Met twee prachtige goals schoot hij zijn carrière bij PSV écht in gang.

Invallers:
Adam Maher – speelde te kort voor een beoordeling
Steven Bergwijn – speelde te kort voor een beoordeling
Stijn Schaars – speelde te kort voor een beoordeling

Ben jij het eens met cijfers? Laat onder dit bericht je reactie achter!