De Boer voelt zich machteloos: Het liefst wil je er zelf inspringen

De Boer voelt zich machteloos: "Het liefst wil je er zelf inspringen"

04-10-2015 17:50
24

Het spel van Ajax in de Eredivisie-topper tegen PSV deed pijn aan de ogen, ook bij Frank de Boer. De trainer kon na afloop geen enkele voldoende uitdelen.

Een collectieve offday, zo noemde De Boer het optreden van zijn ploeg in de eigen Arena. Het sterkere PSV won daardoor met 1-2. "Ik ben zeer teleurgesteld over ons vertoonde spel. We hadden vandaag een hele slechte dag en waren niet bij machte om het om te keren", aldus de Ajax-trainer, die een verklaring schuldig moet blijven, bij FOX Sports.

"Hoe dat komt? Het is altijd lastig om daar de vinger op te leggen. Ik houd het op een offday, want ik kan niet één speler noemen die een voldoende heeft gehaald", vervolgt De Boer, die Nemanja Gudelj eruit pikte. "Hij is niet een keer in een duel gekomen. Daar lag het vandaag aan. We kregen niet de grip erop. Dat is ook een compliment voor PSV, maar een minpunt voor ons."

De Boer voelde veel machteloosheid op de bank. "Het liefst wil je er zelf inspringen. Er zijn momenten dat je slimmer moet zijn of even de rust de behouden. Als je de bal wegschiet, probeer hem dat op zijn minst bij een medespeler te krijgen. Ook dat lukte niet, dat was het verhaal van deze wedstrijd."