Tete staat versteld in Arena: Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt

Tete staat versteld in Arena: "Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt"

04-10-2015 19:12
15

Ajax ging zondagmiddag kansloos de boot in tegen PSV, al bleef het tot de slotfase spannend in Amsterdam. Kenny Tete vond het een vreemde gewaarwording.

De rechtsback staat sinds dit seizoen in de Ajax-basis en had nog niet eerder zo'n verschil meegemaakt in de eigen Arena. "We kwamen er voetballend totaal niet aan te pas", reageert Tete in gesprek met Metro. "Het was een heel zware wedstrijd, veel jongens zaten er doorheen."

Wedden

Meer odds

Het balbezitpercentage sprak wat dat betreft boekdelen: 63 procent voor de bezoekers uit Eindhoven. "Ik heb nog nooit eerder meegemaakt dat we zo weinig te vertellen hadden in de Arena. Als je niet de bal hebt, dan moet je veel meer lopen. We hielpen ze ook wel in de wedstrijd door heel veel slordig balverlies te lijden."

"Ik had wel de hoop dat we drie punten zouden pakken, bijvoorbeeld met de bal van Viktor Fischer op de paal, maar controle, nee dat hadden we geen moment", concludeert Tete. "Aan balbezit kan je meestal zien welk team de wedstrijd in de hand heeft."