Jupiler League-revelatie sukkelt bij AZ: Hij zit er ontzettend mee

Jupiler League-revelatie sukkelt bij AZ: "Hij zit er ontzettend mee"

04-10-2015 20:54

Als een van de sensaties in de Jupiler League arriveerde Alireza Jahanbakhsh afgelopen zomer bij AZ. Door blessureleed hebben de Alkmaarders nog niet veel kunnen genieten van de Iraniër.

Jahanbakhsh, die afgelopen seizoen namens NEC nog goed was voor twaalf doelpunten, viel donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Athletic Bilbao nog wel in, maar moest het competitieduel met FC Twente zondag aan zich voorbij laten gaan. Opnieuw waren fysieke klachten de oorzaak.

"Hij doet er alles aan om fit te worden en hij zit er ontzettend mee", vertelt AZ-coach John van der Brom aan RTV Noord-Holland."We moeten hem beschermen. De twee weken rust die we nu hebben helpen daar ook bij."

De coach was blij met de 3-1 overwinning die AZ boekte op FC Twente. "Het mooiste van alles is dat we voor de vierde keer op rij winnen. Voor de jongens, de opstelling en de formatie is het belangrijk om vastigheid te hebben. Dat is overal het geval. Ploegen die lang in dezelfde formatie spelen raken beter op elkaar ingespeeld. Dan wordt dat op den duur beloond."