'Liverpool verkiest succestrainer boven De Boer en onbeschikbare Ancelotti'

'Liverpool verkiest succestrainer boven De Boer en onbeschikbare Ancelotti'

04-10-2015 21:00
15

Na het ontslag van Brendan Rodgers zijn de speculaties losgebarsten: wie wordt de nieuwe manager van Liverpool? Jürgen Klopp is met afstand de favoriet.

De Duitser staat bovenaan bij de Engelse bookmakers, terwijl ook Frank de Boer en Carlo Ancelotti worden genoemd. Duidelijk is dat Klopp in elk geval de voorkeur geniet onder de supporters, die dromen van nieuwe successen op Anfield. Met de succestrainer, die dit jaar afscheid nam van Borussia Dortmund, moet de aanval op de Engelse top weer worden ingezet.

In Engeland valt zondagavond ook vaak de naam van Ancelotti, maar de Italiaan is niet beschikbaar. Dat meldt Sky Sport Italia. Ancelotti geniet na zijn ontslag bij Real Madrid van een sabbatical, net als Klopp overigens. Het Italiaanse medium schrijft hoe dan ook dat Klopp 'vrijwel zeker' de nieuwe manager van Liverpool wordt.

Dat zou betekenen dat De Boer 'gewoon' aan het roer blijf staan in Amsterdam. De Ajax-trainer werd drie jaar geleden al eens gepolst door de Liverpool-leiding en leek deze week wel oren te hebben naar een kans op Anfield. Zondag, na de 1-2 nederlaag tegen PSV, ontkende hij een snel vertrek tegenover de NOS: "Ik blijf gewoon bij Ajax dit jaar."