Nederlaag in Moskou gaf PSV vertrouwen: Wisten dat we tikkie konden uitdelen

Nederlaag in Moskou gaf PSV vertrouwen: "Wisten dat we tikkie konden uitdelen"

04-10-2015 22:00

PSV boekte zondagmiddag een 2-1 zege op Ajax. De overwinning in Amsterdam was meer dan verdiend, zo stelde ook middenvelder Davy Pröpper na afloop.

"We waren hier heer en meester. Ook al stond het lange tijd gelijk, wij waren de enige ploeg die aanspraak mocht maken op de zege", vertelde de PSV'er na het duel aan NU Sport. "Wij hadden meer de bal en waren de bovenliggende partij. Eigenlijk was het Ajax dat op de counter speelde. Het is jammer dat we de vroege 1-0 niet konden vasthouden, maar gezien het spelbeeld was het duidelijk dat wij moesten winnen."

Wedden

Meer odds

Voorafgaand aan de kraker had de 24-jarige Pröpper al een goed gevoel over het treffen met Ajax. De verloren wedstrijden tegen CSKA Moskou van afgelopen woensdag speelde daarin een rol. "In de tweede helft tegen CSKA scoorden we twee keer en speelden we ook al heel goed. Daardoor was het vertrouwen groot. We wisten dat we een tikkie konden uitdelen aan Ajax en dat hebben we gedaan. Het gat op de ranglijst is nu nog maar twee punten. We zitten er weer kort op", besluit Pröpper.