Charge Veltman verklaard: Laten zien dat hij beter is dan Bruma en Riedewald

Charge Veltman verklaard: "Laten zien dat hij beter is dan Bruma en Riedewald"

04-10-2015 23:28
13

Een veelbesproken moment tijdens de kraker tussen Ajax en PSV (1-2) was de bikkelharde tackle van Joël Veltman op Joshua Brenet. Er werd door scheidsrechter Bas Nijhuis niet eens gefloten voor de charge van de verdediger. 

Co Adriaanse stelde in voetbalpraatprogramma Studio Voetbal dat Veltman volgens hem extra hard van zich afbeet, omdat hij vrijdag te horen kreeg dat hij was afgevallen voor de selectie van het Nederlands elftal. "Veltman was een stuk feller, attenter en gemener dan anders. Hij wilde laten zien dat hij in Oranje hoort en beter is dan concurrenten Jaïro Riedewald en Jeffrey Bruma. Hij speelde met passie en strijd en met het mes tussen de tanden", aldus de voormalig trainer van onder meer Ajax en FC Twente. 

"Volgens de regels mag het, maar ik vond het een verschrikkelijke tackle", aldus zijn gesprekpartner Jan Mulder. Commentator Frank Snoeks, een andere gast in het programma, was duidelijk een andere mening toegedaan. "Er wordt altijd gezegd dat Nederlandse verdedigers soft zijn... Dus laten we blij zijn met Veltman". Brenet sprak na afloop van de wedstrijd in de Arena schande van de charge van de Ajacied.