Woede richt zich tot De Boer: 'Niet met beschuldigende vinger wijzen'

Woede richt zich tot De Boer: 'Niet met beschuldigende vinger wijzen'

05-10-2015 07:27
18

Ajax-trainer Frank de Boer was na de nederlaag van Ajax tegen PSV (1-2) de kop van jut bij de fans. Hun woedde richtte zich tot de oefenmeester van de Amsterdammers, maar Riechedly Bazoer en Joël Veltman kunnen zich daar niet in vinden.

"Onterecht", oordeelt het tweetal in gesprek met De Telegraaf. Veltman: "We doen het met z'n allen. Ik vind niet dat er nu met de beschuldigende vinger naar hem moet worden gewezen. Ik vond dat het tegen FC Groningen al wat beter ging. En in Molde FK was het bepaalde momenten aanvallend wel aardig. Nu speelden we tegen PSV een wedstrijd dat het niet goed ging, maar moeten we niet roepen dat we er helemaal niets meer van kunnen."

Veltman doelt hierbij op het spel van Ajax, dat bij lange na niet altijd sprankelend is. Bazoer breekt ook een lans voor zijn trainer. "Frank de Boer is een goede trainer en vier keer kampioen geworden met Ajax. Wij staan als team volledig achter hem. En hij staat achter ons. Ik vind het jammer dat de supporters hun kritiek zo op hem uiten."

"Of we hem tegen PSV hebben laten vallen? Dat wil ik niet zeggen. PSV was gewoon beter", zei Bazoer. "Het heeft allemaal met focus te maken. Het is nu aan ons om te laten zien dat dit een incident was. Dat hadden we het liefst direct gedaan, want het is altijd prettig om de smaak van een slechte wedstrijd zo snel mogelijk weg te spoelen. Maar misschien is het goed dat we bij Oranje en Jong Oranje onze gedachten even verzetten."