Blind reageert fel na argwaan over Ajax-gekleurd Oranje: 'Cocu wel gebeld'

Blind reageert fel na argwaan over Ajax-gekleurd Oranje: 'Cocu wel gebeld'

05-10-2015 09:21
25

Danny Blind zegt dat hij wel degelijk heeft geprobeerd om Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst te bellen, maar dat de trainers niet opnamen. Cocu en Van Bronckhorst stelden namelijk dat zij amper contact hadden met de bondscoach van Oranje, in tegenstelling tot Ajax-trainer Frank de Boer.

Er ontstond dan ook argwaan over het selectiebeleid van Blind, die een vijftal van Ajax heeft opgenomen in zijn defintieve selectie. "Ik heb geen contact met de bondscoach", stelde PSV-trainer Cocu. En ook Feyenoord-coach Van Bronckhorst heeft weinig contact gehad met Blind. "Na de eerste voorselectie hebben we gepraat. Dat was ook de laatste keer. Hij heeft één keer gebeld. Dat is verder aan de bondscoach."

Onze bondsheer spreekt de verhalen in gesprek met NOS-presentator Tom Egbers tegen. Naar eigen zeggen heeft hij Cocu driemaal proberen te bellen. Hij kreeg geen gehoor. "Wellicht sta ik niet in zijn adresboek en nam hij daarom niet op", meende Blind. Met Gio sprak hij zondagavond voor de tweede keer. Het ging natuurlijk over Eljero Elia, die als vervanger van Quincy Promes werd opgeroepen voor Oranje.