In het kort: AZ eindigt weer in het rood, onderzoek naar ex-Feyenoord-spits

In het kort: AZ eindigt weer in het rood, onderzoek naar ex-Feyenoord-spits

05-10-2015 22:43
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Weer rode cijfers voor AZ
AZ heeft het afgelopen boekjaar een verlies van 2,2 miljoen euro gedraaid. AZ-directeur Robert Eenhoorn baalt daarvan, maar is ervan overtuigd dat de club uit de rode cijfers verdwijnt. "Dat moet beter. Maar dit boekjaar gaan we zwarte cijfers schrijven. Het is geruststellend dat dit jaar beter zal zijn", aldus Eenhoorn tegenover RTV Noord-Holland. Vorig seizoen leed AZ een jaarverlies van 3,1 miljoen euro.

'Broer Messi opgepakt'
De broer van Lionel Messi, genaamd Matias, is in Argentinië opgepakt vanwege wapenbezit. Dat meldt Cadena 3. Matias wilde aanvankelijk niet meewerken aan een controle van de politie. Zij wilden de wagen van de oudere broer van Messi doorzoeken. Matias verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, nadat de politie het pistool vond, waardoor twee agenten lichtgewond raakten. Na zestien uur in een cel mocht hij weer gaan. Het is de tweede keer dat Matias wordt opgepakt wegens wapenbezit.

Ook onderzoek naar Te Vrede
Niet alleen Feyenoord-spits Michiel Kramer wordt door de aanklager van de KNVB mogelijk geschorst wegens een slaande beweging. Ook zijn voorganger Mitchell te Vrede, nu spits bij sc Heerenveen, moet vrezen voor een schorsing. Hij haalde uit naar Ramon Zomer tijdens de wedstrijd tussen Heerenveen en Heracles Almelo. De Almeloërs wonen in eigen huis van Heerenveen. Kramer en Te Vrede moeten voor dinsdag 12:00 uur reageren.

Brand in Moskou
Het Luzhniki-stadion in Moskou is voor een gedeelte in brand gevlogen. Dit stadion dient als stadion voor de WK-finale in 2018. Er zijn zwarte rookwolken te zien die boven het stadion uitstijgen. Naar verluidt valt de omvang van de brand mee, maar de schrik zit er goed in.

Ajax-fans langer vast
De 126 Ajax-supporters die zondag werden gearresteerd op sportpark De Toekomst zitten nog steeds vast. Volgens de politie blijft een deel van de fans zelfs nog dagenlang vastzitten, meldt AT5. Het merendeel wordt vrijgelaten nadat alle verklaringen zijn opgenomen. De supporters werden zondag voorafgaand aan de topper tegen PSV (1-2) opgepakt, omdat ze een besloten bijeenkomst op De Toekomst verstoorden. Toen bleek dat ze de kantine niet wilden verlaten werden de politie en ME ingeschakeld.

Driepunter Van Marwijk
Bert van Marwijk heeft er drie punten bij in de jacht op een WK-ticket met Saudi-Arabië. De FIFA heeft Saudi-Arabië een reglementaire 3-0 zege toegewezen nadat de wedstrijd tegen Maleisië vanwege rellen op de tribune werd gestaakt. Op 8 september jl. werd er onder meer vuurwerk afgestoken en moest Van Marwijk rennen om zichzelf in veiligheid te brengen. Behalve de nederlaag moet Maleisië ook de volgende thuiswedstrijd zonder publiek spelen en is een boete van 37.000 euro opgelegd.

Robben herstelt goed
Arjen Robben heeft weer een belangrijke stap gezet in zijn revalidatie. De aanvaller van Bayern München meldde zich maandag bij de groepstraining van Der Rekordmeister, zo meldt Bild.

AZ- en Excelsior-speler naar Jong Oranje
Fred Grim, bondscoach van Jong Oranje, heeft Derrick Luckassen van AZ en Bas Kuipers van Excelsior opgeroepen. Zij nemen de plekken in van respectievelijk Riechedly Bazoer en Rick Karsdorp. Bazoer is overgeheveld naar het grote Oranje, terwijl Karsdorp zich geblesseerd heeft afgemeld. Jong Oranje speelt op zondag 11 oktober een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije.

NAC krijgt vrijaf na blamage
NAC Breda verkeert in crisis. Hoofdtrainer Robert Maaskant heeft zijn manschappen echter een twee vrije dagen gegeven. Vrijdag verloor NAC met 0-1 van VVV-Venlo. Op zaterdag en zondag konden de NAC’ers uitrusten. "Vanaf maandag gaan we weer fris en fruitig aan het werk, al is de sfeer nu natuurlijk niet best. De hele spelersgroep is teleurgesteld over hoe het er momenteel voor staat", stelde Jelle ten Rouwelaar, keeper van NAC, in De Telegraaf.

Besloten oefenduel Ajax met Koeman
Ronald Koeman is aanstaande donderdag voor even terug bij Ajax, op sportpark De Toekomst. Daar staat de oefenwedstrijd tussen de niet-internationals van Southampton en Ajax gepland. Het besloten oefenduel begint om 12:00 uur, maar er is geen publiek bij aanwezig. Mogelijk leidt Erwin Koeman, de rechterhand en broer van Ronald, het treffen van The Saints.

Drie gemiste pingels
RSC Anderlecht zal met een kater wakker zijn geworden op maandag, aangezien op zondag drie strafschoppen werden gemist tegen KV Mechelen. De tegenstander bleef zo in leven en kwam door een eigen doelpunt van Kara Mbodji nog op 1-1. Mechelen-goalie Jean-Francois Gillet pakte de pingels van Dennis Praet, Stefano Okaka en Youri Tielemans, al maakte Okaka aanvankelijk nog de openingstreffer.