El Ghazi laat alarmbellen rinkelen: 'Ook Messi en Ronaldo hebben dat niet'

El Ghazi laat alarmbellen rinkelen: 'Ook Messi en Ronaldo hebben dat niet'

05-10-2015 10:44
2

Anwar El Ghazi was verrast door de oproep voor het Nederlands elftal. De aanvaller van Ajax kreeg van bondscoach Danny Blind de voorkeur boven PSV'er Luciano Narsingh en kreeg van alle kanten berichten naar aanleiding van het nieuws.

Toen de definitieve selectie bekend was, bleef de telefoon van El Ghazi maar rinkelen. "Ik las het daarna op internet. Ik was gewoon bezig met voetbal. Ik had er niet eens over nagedacht maar was hartstikke blij", zegt de Ajacied in gesprek met het Algemeen Dagblad. Alleen bij een wonder gaat Oranje nog naar het EK 2016 in Frankrijk. "We moeten gewoon voor die derde plek gaan. Ik heb er vertrouwen in. Ik ga sowieso alles geven wat ik kan, mijn uiterste best doen." Kazachstan en Tsjechië zijn op 10 en 13 oktober de opponenten.

El Ghazi moest zich tot zondagmiddag nog focussen op een kraker met Ajax, tegen PSV. De Amsterdammers verloren met 1-2. El Ghazi kreeg weinig ruimte van zijn directe tegenstander Joshua Brenet. "Als je het seizoen goed begint, is het logisch dat de alarmbellen gaan rinkelen bij de tegenstanders. Soms krijg ik twee of drie man. Ik moet daar mee omgaan. Soms gaat het goed, soms gaat het minder. Bij iedereen gaat het zo. Zo is het leven. Ook Messi en Ronaldo scoren niet iedere week een negen of een tien."

Het maakt de hoofdpersoon weinig uit wat anderen daar over te zeggen hebben. "Ik luister naar mensen die dicht bij mij staan en met wie ik goed overweg kan: familie, vrienden, de trainer. Iedereen mag zijn mening hebben maar mij kun je niet makkelijk kleineren."