Boot in 2012 op bezoek bij AZ, met vlnr: Toon Gerbrands, Rene Nelissen, Boot en Gertjan Verbeek

Kritiek op handelen KNVB: 'Wanneer komen PSV en Feyenoord aan de beurt?'

Kritiek op handelen KNVB: 'Wanneer komen PSV en Feyenoord aan de beurt?'

05-10-2015 11:55
5

Alle reacties op de column van Marco van Basten over het plan-Cruijff verbazen Ton Boot. De succesvolle oud-basketbalcoach vindt ook de rol van de KNVB dubieus.

Boot ziet dat de voor- en tegenstanders amper over de inhoud discussiëren. 'Opvallend daarbij is het emotionele karakter, wat sowieso ten koste gaat van een logische analyse', schrijft Boot in zijn column in De Telegraaf. 'Vooral de diepe haat, die chef-voetbal Arno Vermeulen van de NOS jegens Cruijff koestert, is verbijsterend. Van een beleidsmedewerker bij de NOS, toch een publieke omroeporganisatie, mag enige objectiviteit en onpartijdigheid verwacht worden.'

Wedden

Meer odds

Boot vindt het onbegrijpelijk dat Van Basten als assistent-bondscoach zo zijn mening kan geven in een column. 'Het is vreemd, dat de KNVB niet corrigerend is opgetreden. De KNVB is de belangenorganisatie van de clubs en als zodanig dienstbaar aan die clubs. Het is dan natuurlijk van de zotte dat een belangrijke werknemer van de voetbalbond zo’n nietsontziende mening ventileert over een van de leden', aldus Boot.

'De huidige bewindspersonen van Ajax worden neergezet als een stelletje dilettanten in het kwadraat. Wanneer komen PSV en Feyenoord aan de beurt?', besluit de voormalig succescoach.