'Gewaagde' uitspraak van Groningen-captain: 'Ik vind dat dat niet had gehoeven'

'Gewaagde' uitspraak van Groningen-captain: 'Ik vind dat dat niet had gehoeven'

05-10-2015 13:32
4

FC Groningen wist zondag op bezoek bij Vitesse geen vuist te maken. Met een Europees duel in de benen werden de noorderlingen met 5-0 naar de slachtbank geleid. Trainer Erwin van de Looi had geen goed woord over voor het optreden van zijn ploeg.

"Ik sta hier met een heel slecht gevoel", aldus de oefenmeester in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Ik ben zeer teleurgesteld en ook boos. Nadat Vitesse 2-0 had gemaakt, viel het bij ons compleet uit elkaar. De organisatie was vooraf duidelijk. Van de vele kansen die we hebben gekregen, moeten we er ook eens één inschieten en we krijgen de goals ook te gemakkelijk tegen."

Aanvoerder Michael de Leeuw wijt de nederlaag aan een gebrek aan geluk. "Voor mijn gevoel speelden wij de eerste twintig minuten goed. Beter dan Vitesse. Als je vijf honderd-procentkansen creëert en drie keer de lat raakt doe je het niet slecht in een uitwedstrijd."

Na de 3-0 zakte Groningen als een kaartenhuis in elkaar. De Leeuw: "We laten elkaar dan vallen, maar daar wil ik het niet over hebben. Misschien dat we toen de wedstrijd van donderdag tegen Braga voelden, dat weet ik niet. Ik weet het, als je met 5-0 verliest is het een gewaagde uitspraak, maar ik vind dat we vandaag niet hadden hoeven te verliezen."