Update: Liverpool in volgende fase met droomkandidaat, vrijdag presentatie

Update: Liverpool in volgende fase met droomkandidaat, vrijdag presentatie

06-10-2015 07:43
9

Liverpool lijkt op korte termijn Jürgen Klopp als nieuwe manager te presenteren. De club heeft volgens BBC toenadering gezocht tot de vrije manager, die tot voor kort de hoofdtrainer van Borussia Dortmund was. Carlo Ancelotti is volgens het betrouwbare Engelse medium een sterke concurrent voor Klopp.

De 48-jarige Klopp zou een overstap naar Liverpool wel zien zitten, zo meldt de omroep. Inmiddels zou de oefenmeester informatie over Liverpool hebben ingewonnen bij Dietmar Hamann, evenals Klopp een Duitser. Hamann is een voormalig Liverpool-middenvelder. Stefan Effenberg, oud-middenvelder van het Duitse nationale elftal, denkt dat Klopp naar Liverpool verkast.

Effenberg is een goede vriend van de manager en sprak met BBC over zijn conversaties met Klopp. "Hij keert zeer, zeer snel terug in de voetballerij", stelde Effenberg. "Dat heeft hij me een paar weken geleden laten weten. Hij zei: 'Ik ben klaar voor een club die momenteel niet 'top' is, maar waar ik iets kan neerzetten.' Dat zou zomaar Liverpool kunnen zijn, toch?"

Update 07.43 uur:
De aanstelling van Jürgen Klopp bij Liverpool is slechts een kwestie van tijd. De BBC meldt nu dat de club de Duitser voor het einde van de week gaat presenteren. De verwachting is dat Klopp vrijdag voor het eerst voor de (door interlands uitgedunde) groep van de Engelse club staat. De onderhandelingen zijn nu gaande.