Debutant in Oranje: Ik was gewoon aan het Playstationen met mijn vrienden

Debutant in Oranje: "Ik was gewoon aan het Playstationen met mijn vrienden"

05-10-2015 18:22
5

Riechedly Bazoer mocht zich maandagmiddag voor de eerste keer in zijn leven melden bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Ajax kan zijn geluk niet op na het onverwachte bericht.

Bazoer vervangt in de Oranje-selectie de geblesseerde Davy Klaassen, die kampt met een hersenschudding. "Ik werd gisteravond gebeld door de teammanager (Hans Jorritsma, red.), dat is natuurlijk mooi. Ik was gewoon aan het Playstationen met mijn vrienden", vertelt hij met een brede glimlach aan FOX Sports. "Mijn moeder, twee zusjes en mijn broer waren blij. Die gingen schreeuwen en waren blij dat ik zo snel bij het Nederlands elftal zit."

Ondanks dat Bazoer met zijn piepjonge leeftijd (18) al één van de sleutelspelers bij Ajax is, hield hij geen rekening met een uitverkiezing voor Oranje. "Ik hield me er niet zo mee bezig. Ik moest me morgen melden bij Jong Oranje. Ik weet dat ik het de laatste tijd goed doe en de trainer zei dat als ik zo door zou gaan, het Nederlands elftal vanzelf zou komen."

Met de selectie krijgt Bazoer direct twee cruciale wedstrijden voor de kiezen. Oranje moet zowel van Kazachstan als Tsjechië verslaan en hopen op een misstap van Turkije. Bazoer: "Ik weet dat het twee belangrijke wedstrijden zijn, maar ik stel me gewoon hetzelfde in als bij Jong Oranje. Of ik ga spelen, weet ik niet. Ik ga gewoon mijn stinkende best doen op de trainingen en ga op dezelfde voet door als bij Ajax."

Het zijn wat dat betreft drukke tijden voor Bazoer, die eerder al liet weten niet héél verrast te zijn door de uitnodiging voor Oranje. Inmiddels staat hij naar verluidt ook in de belangstelling van een Europese grootmacht.