Blind in de verdediging na kritiek: Meer Ajax-spelers komen in aanmerking

Blind in de verdediging na kritiek: "Meer Ajax-spelers komen in aanmerking"

05-10-2015 19:21
41

Danny Blind heeft maandagavond kort maar krachtig gereageerd op de kritiek op zijn selectiebeleid. De Oranje-bondscoach wordt verweten met een Ajax-bril te selecteren.

Blind spreekt dat maandagavond op de persconferentie in Noordwijk met klem tegen. Hij komt met een simpele verklaring. "Op dit moment zijn er meer spelers bij Ajax die in aanmerking komen voor Oranje dan bij Feyenoord en PSV", aldus de keuzeheer.

"Het is onzin. Ik probeer de beste spelers te selecteren en ik ken geen trainer die dat niet doet. Of ze van Ajax, PSV of Feyenoord zijn, interesseert me niet. De keuzes mag je betwisten, maar ik heb daar geen enkel vooroordeel bij. Je kijkt naar spelers die zich op bepaalde posities aandienen."

Ajax is de hofleverancier bij Oranje, dat zaterdag en dinsdag tegen respectievelijk Kazachstan en Tsjechië speelt in het slotstuk EK-kwalificatiereeks. De Amsterdammers vaardigen vijf spelers af en dat zijn er meer dan Feyenoord en PSV bij elkaar opgeteld. Dat Ajax zondag kansloos onderuit ging tegen de Eindhovense club is wat dat betreft koren op de molen van de critici.

Ook het feit dat Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst hun verbazing uitspraken over de handelwijze van Blind werkte niet mee. In tegenstelling tot de PSV- en Feyenoord-trainer heeft Frank de Boer van Ajax wél regelmatig contact met de bondscoach. Blind daarover: "Bij Ajax zijn er meer spelers die ik daar nog niet kende. Bij PSV kende ik ze, dus hoef ik er niet over te bellen."