Nieuw hoofdstuk in commotie rond Van Basten en Ajax: Ik wist het niet

Nieuw hoofdstuk in commotie rond Van Basten en Ajax: "Ik wist het niet"

05-10-2015 20:52
5

Danny Blind was niet op de hoogte van het feit dat Marco van Basten een geruchtmakende column zou schrijven over Ajax. Dat zegt de bondscoach maandag op de persconferentie van Oranje.

Blind wist niet dat Van Basten een column over Ajax en Johan Cruijff had geschreven, totdat deze in Voetbal International verscheen. De teksten van de assistent-bondscoach deden flink wat stof opwaaien. "Ik wist niet dat Marco die column ging schrijven over Ajax", reageert Blind volgens De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

"Dat is iets tussen Van Basten en de KNVB. Ik ben blij met een assistent die een mening heeft, een heldere mening. De column ging niet over de spelers en het elftal, maar over andere zaken. Het is een slechte zaak als het Nederlands elftal daardoor in het geding komt. Maar dat was in mijn ogen nu niet het geval. Ik zie dus geen probleem."

Op het moment dat Blind nóg een vraag kreeg over de commotie rond Van Basten, raakte de keuzeheer wat geïrriteerd. "Ik ga niet op de inhoud in, ik ben hier voor het Nederlands elftal, niet voor de column van Van Basten."