PSV heeft nu zijn eigen Suarez: Dat heeft Luis misschien nog wel sterker

PSV heeft nu zijn eigen Suarez: "Dat heeft Luis misschien nog wel sterker"

06-10-2015 07:17
16

Gaston Pereiro kreeg door de afwezigheid van Maxime Lestienne een kans bij PSV tegen Ajax en greep die met beide handen aan. Ook in Uruguay is dat niet onopgemerkt gebleven, zegt voetbalmakelaar Peter Gerards.

"Na zijn twee goals tegen Ajax zijn er direct stemmen opgegaan dat hij bij de nationale ploeg moet worden gehaald. Al wordt dat niet gemakkelijk voor een jonge speler als hij, gezien de concurrentie van spelers als Luis Suarez en Edinson Cavani." Gerards speelde zijdelings een rol bij de komst van Pereiro naar PSV. Eerder bracht hij Suarez naar Nederland.

Dat Pereiro er lang over heeft gedaan om belangrijk te worden voor PSV, maakte de aanvaller niet zenuwachtig. "Dat was ingecalculeerd", zegt Gerards tegen De Telegraaf. "Bij Suarez ging het in het eerste halfjaar nog veel moeizamer. Daar hebben we heel wat mee te stellen gehad toentertijd bij FC Groningen. Het voetbal in Uruguay is ook zo verschillend van dat in Europa."

"Je zit soms een wedstrijd te kijken dat je denkt ’welk niveau is dit nou?’ Maar wat de Uruguayaanse voetballers bijna allemaal hebben, is een goede mentaliteit. Het zijn straatvechters, die voor elke meter knokken. Dat heeft Suarez misschien nog sterker dan Pereiro, maar voor Pereiro geldt dat hij een betere techniek heeft dan Suarez op die leeftijd. Hij is gepolijster. Ik denk dat we in Nederland blij mogen zijn met een speler als Pereiro. Hij is iemand die iets extra’s kan brengen en daar hebben we er niet meer zoveel van in de Eredivisie", aldus de spelersmakelaar.