Feyenoord-uitblinker 'hoort weer bij de besten': Heb nooit voor geld gekozen

Feyenoord-uitblinker 'hoort weer bij de besten': "Heb nooit voor geld gekozen"

06-10-2015 07:27
2

Hoewel Eljero Elia al 28 keer het shirt van het Nederlands elftal heeft aangetrokken, was de Feyenoorder maandag dolblij dat hij zich bij de nationale ploeg mocht melden. Het was namelijk al weer bijna drie jaar geleden sinds zijn laatste oproep.

In De Telegraaf verklaart Elia zijn blijdschap. "Omdat ik weer bij de beste spelers van Nederland hoor en hier mag zijn", zegt de aanvaller, die de schuld van zijn lange afwezigheid alleen bij zichzelf legt. "Dat ik lang niet in beeld ben geweest bij Oranje, verwijt ik mezelf. Ik kijk niet naar anderen."

"En ik neem mezelf heel veel kwalijk. Dat ik niet alles eruit heb gehaald. Ik had extra dingen voor mezelf moeten doen en heb met Juventus en Werder Bremen qua clubs verkeerde keuzes gemaakt", vervolgt Elia. "Al was elke beslissing op sportieve gronden, want ik heb nooit voor het geld gekozen. Het was me er altijd om te doen écht voetbal te spelen. Helaas werden dingen anders voorgespiegeld dan ze waren of kwamen mensen afspraken niet na. Maar nogmaals, ik steek de hand alleen in eigen boezem."

De Feyenoorder droomt van een heldenrol tijdens de cruciale laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden met Oranje. "Het zou geweldig zijn als ik tegen Kazachstan en Tsjechië hetzelfde kan doen als de afgelopen weken bij Feyenoord: acties maken, scoren en belangrijk zijn."

Afgelopen zomer besloot Elia zijn carrière nieuw leven in te blazen. Daarin viel de keuze op Feyenoord. Elia is tevreden over zijn start. "Al weet ik dat ik nog veel beter kan. Ik verwacht veel meer van mezelf en dat mogen de fans ook doen. Er zit nog rek in, omdat ik nu pas weet wat er nodig is om het maximale eruit te halen. Ik ben nu onder Bert van Marwijk, Louis van Gaal én Danny Blind bij Oranje gekomen. Maar vooral deze keer zie ik als een enorme stimulans."