Update: Rijkaard nuanceert uitspraken over 'terugkeer' bij Barcelona

Update: Rijkaard nuanceert uitspraken over 'terugkeer' bij Barcelona

06-10-2015 17:12
6

Frank Rijkaard bevindt zich de laatste jaren in de coulissen van het voetbaltoneel. Eerder dit jaar kondigde hij zijn pensioen als trainer aan, maar FC Barcelona mag altijd aankloppen.

De liefde voor Barça brandt nog altijd bij Rijkaard, die in Camp Nou grote successen vierde. Tussen 2003 en 2008 was hij de baas en in die periode pakte Barça twee landstitels, twee Supercups en één Champions League. "Ik zou graag terugkeren naar Barcelona", laat Rijkaard weten aan Onda Cero. "Als trainer? Ik heb tot nu toe geen plannen, maar wie weet. Ik heb veel goede herinneringen aan die tijd, de club is een groot deel van mijn voetballeven."

Voorlopig is en blijft Luis Enrique de hoofdcoach van de Catalaanse grootmacht. Rijkaard is vol lof. "Hij heeft bewezen ontzettend dapper te zijn en heeft een manier gevonden om de spelers te motiveren. Hij levert uitstekend werk, met de treble van vorig seizoen als mooi resultaat." Begin dit jaar was Rijkaard even in beeld als opvolger van Enrique, die een zéér lastige start van 2015 beleefde. Lionel Messi zou bij de clubleiding hebben aangedrongen op de terugkeer van de Nederlander.

Update 17.12: Frank Rijkaard nuanceert de uitspraken die hij dinsdagochtend zou hebben gedaan in gesprek met Onda Cero. "Ik vertelde dat ik een geweldige tijd heb gehad bij Barcelona en dat ik het een prachtige stad vind", aldus de 53-jarige Amsterdammer tegen De Telegraaf. "Ik heb helemaal geen plannen om weer als trainer aan de slag te gaan."