In het kort: zorgen voor Jong Oranje, nieuwe rechterhand FC Utrecht

In het kort: zorgen voor Jong Oranje, nieuwe rechterhand FC Utrecht

06-10-2015 23:10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Van Beek en Becker vallen af bij Jong Oranje
Ook Sven van Beek en Sheraldo Becker hebben zich af moeten melden voor de interland van Jong Oranje tegen Slowakije. Van Beek heeft nog teveel last van een enkelblessure en moet daardoor afhaken, terwijl Becker te maken heeft met trieste familie-omstandigheden.

Bondscoach Fred Grim roept FC Twente-verdediger Peet Bijen op als vervanger van Van Beek. Gyliano van Velzen van FC Volendam vervangt Becker. Eerder haakte Rick Karsdorp al af wegens een liesblessure. Het is onbekend hoelang de herstelperiode in beslag gaat nemen.

Het zal voor Fred Grim een behoorlijke puzzel worden. Naast Karsdorp en Van Beek kan Grim ook al geen beroep doen Jean Paul Boëtius (blessure), Karim Rekik, Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi (grote Oranje).

Zuidam assisteert Van Hag
Jordy Zuidam is de nieuwe rechterhand van Erik ten Hag bij FC Utrecht. De oud-middenvelder en de hoofdcoach gaan samen het technisch beleid uitdragen. De 35-jarige Zuidam is momenteel hoofd scouting bij de Domstedelingen. 

Rooney ontbreekt mogelijk
De Engelse bondscoach Roy Hodgson heeft twee extra spelers opgeroepen voor de twee laatste EK-kwalificatieduels vanwege blessures en twijfelgevallen in zijn oorspronkelijke selectie. Onder meer de niet geheel fitte Wayne Rooney is een twijfelgeval, terwijl John Stones met een blessure het kamp heeft verlaten. Andros Townsend en Kyle Walker zijn daarom opgeroepen door Hodgson.

Nieuwe club voor Schalk
Alex Schalk zet zijn loopbaan voort in Schotland. De voormalig international van Jong Oranje tekent tot het einde van het seizoen bij Ross County, meldt de BBC dinsdag. Schalke (23) was de laatste weken op proef bij de Premier League-club en maakte een overtuigende indruk. Go Ahead Eagles liet hem dik een maand geleden transfervrij gaan. Schalk speelde eerder voor NAC Breda en Jong PSV.

Messi vrijuit
Lionel Messi ontloopt een strafrechtelijke vervolging vanwege belastingontduiking. De Argentijn zou op de hoogte zijn geweest van schijnconstructies, die zijn vader gebruikte om de belastingdienst om de tuin te leiden, maar wordt niet in staat van beschuldiging gesteld. Jorge Messi moet wél nog steeds vrezen voor een boete en/of gevangenisstraf anderhalf jaar, meldt El Pais. Het gaat om een bedrag van rond de vier miljoen euro aan achterstallige betalingen.

Minderjarige Ajax-fans vrij
De politie heeft een aantal supporters van Ajax weer vrijgelaten. Zondag, voor aanvang van de topper tegen PSV, werden 126 fans opgepakt bij het sportcomplex de Toekomst. Hoe veel aanhangers weer op vrije voeten zijn, is niet bekend. Volgens AT5 gaat het in ieder geval om een aantal minderjarige supporters. Ze wilden 'een biertje drinken' op De Toekomst om aandacht te vragen voor het wegblijven van een nieuw supportershome. Het honk brandde eerder in januari af. De opgepakte supporters worden verdacht van huisvredebreuk, het verstoren van de openbare orde en openlijke geweldpleging.

Van Persie nadert 'club van 100'
Robin van Persie staat op de drempel van een bijzondere mijlpaal. De spits van Fenerbahçe kan zaterdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan de magische barrière van honderd interlands voor het Nederlands elftal slechten. Dat meldt het ANP. De zogeheten 'club van 100' bestaat momenteel uit zeven internationals. Edwin van der Sar is recordhouder met 130 interlands, gevolgd door Wesley Sneijder die op 117 wedstrijden voor Oranje staat. De Utrechter hoopt Van der Sar volgend jaar af te lossen aan kop.

Man van twintig miljoen kiest voor Belgen
Goed nieuws voor de nationale ploeg van België. Giannelli Imbula heeft zich beschikbaar gesteld voor interlands met de Rode Duivels, laat hij dinsdagochtend weten op Twitter. De 23-jarige middenvelder doorliep alle Franse jeugdelftallen, maar van een debuut in het 'grote' Frankrijk gaat het niet komen. Imbula maakte deze zomer de overstap van Olympique Marseille naar FC Porto, dat twintig miljoen euro aftikte.