Ajax 'vergat' doelman: 'Ik werd steeds minder gebeld, de communicatie is minder'

Ajax 'vergat' doelman: 'Ik werd steeds minder gebeld, de communicatie is minder'

06-10-2015 12:32
12

Mickey van der Hart vertrok afgelopen zomer van Ajax naar PEC Zwolle. De jonge doelman hoopte lang op een kans in Amsterdam, maar die bleef uit. Van der Hart verwijt zijn oude club een gebrek aan communicatie.

"Toen ik verhuurd werd aan Go Ahead Eagles, had ik het gevoel dat Ajax het in me zag zitten", vertelt de doelman bij FC Afkicken. "Er was een heel plan uitgestippeld voor mijn toekomst, maar toen ik na een tijdje steeds minder gebeld werd, heb ik zelf maar mijn conclusies getrokken. Blijkbaar zagen ze het toch niet in me zitten. Zeker toen Ajax andere keepers aantrok. Ik had geen zin om vierde keeper bij Jong Ajax te worden, dus ik ben blij dat PEC Zwolle me de kans bood."

Van der Hart maakt Ajax een aantal verwijten. "De communicatie bij Ajax is wat minder, dat is niet leuk. Ik heb zeker het gevoel dat ik eerste keeper bij Ajax had kunnen worden. Ik heb twee jaar bij het eerste gezeten en alles meegemaakt", zegt hij. "Misschien heb ik mezelf niet goed genoeg ontwikkeld, maar ik vind toch dat ze me wel heel makkelijk hebben laten gaan. Dan moet je aan jezelf denken. Het is een illusie dat ze met je meedenken."