Sneijder heeft andere prioriteiten dan Oranje: Dan ben ik vertrokken

Sneijder heeft andere prioriteiten dan Oranje: "Dan ben ik vertrokken"

06-10-2015 13:42
11

Oranje kampt met een waslijst aan blessure en kan een nieuwe personele tegenvaller eigenlijk niet gebruiken. Wesley Sneijder heeft daar echter geen boodschap aan.

Yolanthe, de vrouw van Sneijder, zit hoogzwanger in Istanbul en is over ruim een week uitgerekend. "Als de bevalling begint dan ben ik vertrokken", liet de Oranje-international (31) dinsdagmiddag weten aan de NOS, na de training van het Nederlands elftal.

Vooralsnog is Sneijder echter 'gewoon' inzetbaar voor de EK-kwalificatieduels met Kazachstan en Tsjechië. "Natuurlijk is het spannend. Yolanthe stond erop dat ik ging, misschien had ik anders wel een andere keuze gemaakt, dat weet ik niet. Het zou vervelend zijn als het begint wanneer we net in het vliegtuig zitten naar Kazachstan en het begint, maar we hebben het niet in de hand."

Oranje kan het afvallen van nóg een speler eigenlijk niet gebruiken, helemaal niet iemand als Sneijder. Met blessures voor onder Arjen Robben, Stefan de Vrij en Jetro Willems is de spoeling dun. Dinsdag kwam daar de knieblessure van Daryl Janmaat overheen.