Hoge verwachtingen rond PSV'er: Barcelona, Real Madrid, het zou kunnen

Hoge verwachtingen rond PSV'er: "Barcelona, Real Madrid, het zou kunnen"

06-10-2015 14:58
46

Gastón Pereiro gaf zondag zijn visitekaartje af in de Eredivisie, met een heldenrol in de door PSV gewonnen topper tegen Ajax (1-2). Grads Fühler is niet verbaasd.

De voormalig scout van FC Groningen, die een jonge Luis Suarez op het spoor kwam in Uruguay, noteerde ook Pereiro in zijn boekje. "Pereiro zag ik voor het eerst toen hij een jaar of zeventien, achttien was. In de jeugd bij Nacional, de club ook van Suarez", vertelt Fühler, inmiddels in dienst van het Italiaanse Udinese, aan het Algemeen Dagblad.

"Een behoorlijk grillig talent. Je moest hem niet vast aan de zijkant pinnen", vervolgt de Duitser over Pereiro. "De vergelijking met Robin van Persie deel ik wel. Ik denk dat Pereiro over een aantal jaren net als Van Persie ook het beste zal renderen als een 9,5, een aanvaller tussen spits en nummer 10 in."

"Hoe goed hij wordt, blijft altijd lastig voorspellen, maar Barcelona, Real Madrid, het zou kunnen. Bij Udinese wilde de president hem ook halen. Maar het was zo'n schimmig verhaal wie nu precies de makelaar was en wie er nog allemaal omheen zaten, dat daar is gezegd: we stoppen ermee, het is te gecompliceerd."