Eerste Oranje-starter lijkt bekend: De kans is nu heel groot dat ik ga spelen

Eerste Oranje-starter lijkt bekend: "De kans is nu heel groot dat ik ga spelen"

06-10-2015 15:15
10

Het kan bijna niet meer mis voor Kenny Tete. De rechtsback van Ajax maakt zaterdagavond in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kazachstan zijn debuut in het Nederlands elftal.

Na het afhaken van Daryl Janmaat is Tete de enige rechtsback in de selectie van bondscoach Danny Blind. "De kans is nu wel heel groot dat ik ga spelen", realiseerde hij zich dinsdag tegenover het ANP, kort na de training van Oranje in Katwijk.

Wedden

Meer odds

"Het gaat snel", aldus Tete, die bij de start van het nieuwe seizoen een basisplaats opeiste bij Ajax. "Spelen voor je land is altijd een van mijn dromen geweest. De omstandigheden zijn moeilijk daar, maar ik zal er alles aan doen als ik speel."

Blind besloot dinsdagochtend geen vervanger op te roepen voor de geblesseerde Janmaat. Gregory van der Wiel (geschorst), Rick Karsdorp (geblesseerd) en Paul Verhaegh (ziek) zijn niet beschikbaar. Van der Wiel kan wel in actie komen als Oranje het dinsdag opneemt tegen Tsjechië. Tete zat de laatste keer al bij de Oranje-selectie, maar bleef toen 180 minuten op de bank.