Van Persie ziet 'veel goede dingen': Feyenoord en PSV lopen een stuk voor

Van Persie ziet 'veel goede dingen': "Feyenoord en PSV lopen een stuk voor"

06-10-2015 16:46
13

Robin van Persie heeft niet het idee dat de toekomst van het Nederlandse voetbal er somber uitziet. In de jeugd loopt voldoende talent, stelt de Oranje-spits.

Van Persie vindt dat Nederland niet vergeleken moet worden met landen als Brazilië en Duitsland. "Ook toen het goed ging was dat niet eerlijk. Zij hebben veel meer mogelijkheden dan wij als klein land. Zij hebben gewoon meer keus. Wat wij doen is heel knap", aldus de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal tegen Metro.

"Met de jeugdopleiding is dan ook niet zoveel mis. Afgelopen zomer organiseerde ik het RVP-jeugdtoernooi waaraan de beste teams van Duitsland, Engeland en Nederland meededen. Ploegen als Feyenoord en PSV lopen een stuk voor op de buitenlandse jeugd."

"We doen al heel veel dingen heel goed", vervolgt Van Persie. "Het is niet zo slecht als mensen het vaak doen voorkomen. We zijn de afgelopen jaren gewoon verwend met een tweede en derde plek op een WK. Nu gaat het slechter, maar zoek een middenweg in de kritiek. Dat is beter voor iedereen."