Sneijder laakt Playstation-gedrag bij Oranje: Niet mannelijk, maar kinds

Sneijder laakt Playstation-gedrag bij Oranje: "Niet mannelijk, maar kinds"

06-10-2015 17:08
15

Volgens Wesley Sneijder zijn er meerdere redenen voor de huidige vorm van Oranje, dat het EK 2016 dreigt mis te lopen. De dip na het WK, de vele blessures en het - bij vlagen - gebrek aan kwaliteit zijn volgens de middenvelder de aanleiding van de situatie waarin de nationale ploeg nu verkeert.

"Er is te veel fout gegaan", zegt Sneijder tegen het ANP. "Of ervaren spelers als ik er dan de zweep overheen moeten halen? Nou, er wordt echt wel iets gezegd. Maar zo werkt het niet bij de nieuwe generatie."

"Dat deed Jaap Stam vroeger wel bij mij. Dat waren andere tijden, toen was het ook altijd kaarten in het trainingskamp. Nu spelen veel jongens op de PlayStation. Dat vind ik niet mannelijk, maar een beetje kinds. Zo gaat dat nu echter", verzucht Sneijder, die hoopt dat de jeugdigheid Oranje niet fataal wordt tijdens de laatste twee EK-kwalificatieduels.

"We strijden voor een allerlaatste kans, laat dat duidelijk zijn. De kans dat we niet naar het EK gaan, is groter dan dat we wel gaan. Maar wij moeten nu gewoon twee keer winnen. En dan maar hopen dat Turkije wat laat liggen", besluit de middenvelder van Galatasaray.