Wijnaldum struggelt met Newcastle én Oranje: Het is gewoon vervelend

Wijnaldum struggelt met Newcastle én Oranje: "Het is gewoon vervelend"

06-10-2015 22:57
4

Het is de aankomende zeven dagen erop of eronder voor het Nederlands elftal. Oranje speelt aanstaande zaterdag in en tegen Kazachstan en sluit de EK-kwalificatiecampagne thuis af tegen Tsjechië. Beide duels moeten worden gewonnen om kans op deelname aan het EK in leven te houden.

"Het is gewoon heel vervelend dat we van Turkije afhankelijk zijn", vertelt oud-PSV'er Georginio Wijnaldum tegen RTV Rijnmond. "Iedereen kent het belang van deze twee wedstrijden. We moeten zelf winnen en niet verder kijken."

Afgelopen zomer vertrok Wijnaldum uit Eindhoven om voor Newcastle United te gaan spelen. De Engelse ploeg staat echter op een dramatische laatste plaats in de Premier League. "Ik vind ook dat we de wedstrijden vrij aardig spelen, alleen pakken we de punten niet. Dat is toch het belangrijkste, nu staan we laatste en dat is niet zo goed", vervolgt Wijnaldum.

Over de Premier League is Wijnaldum zeer te spreken. "Iedereen kan van elkaar winnen, alles is te verwachten in die competitie. Dat zie je aan de resultaten. Je speelt tegen spelers van weredklasse, terwijl ook de mindere teams goed zijn. Het is een sterke competitie."