Memphis doet niets met kritiek: Ik ben er ook niet echt mee bezig

Memphis doet niets met kritiek: "Ik ben er ook niet echt mee bezig"

06-10-2015 23:21
3

Vanaf het moment dat Memphis Depay de overstap van PSV naar Manchester United maakte, lijkt de aanvaller door alles en iedereen in de gaten te worden gehouden. Zo wordt alles dat de aanvaller buiten het voetbal doet onder de loep genomen. De kritiek doet hem echter niets.

"Ik laat het langs me heen glijden. Ik ben er ook niet echt mee bezig. Alleen met opbouwende kritiek kan ik iets. De rest laat ik gewoon gaan. Iedereen zal een mening hebben, maar dat hoort bij het leven", vertelt Memphis, die dinsdag opzien baarde door de schrijvende pers te boycotten, tegen Voetbal Inside. 

De schaarse vrije dagen die de vleugelspits heeft, worden vooral benut door het spelen van spelletjes. "Ik speel FIFA ofzo. De dagen dat je rust hebt zijn er eigenlijk niet zoveel. Je bent eigenlijk bezig met herstellen, want twee wedstrijden in een week is gewoon zwaar. Mijn lichaam moet daar ook aan wennen. Als ik vrij ben, ben ik thuis. Aan het relaxen met vrienden of familie. Af en toe ga ik misschien de stad in", neemt Memphis ons mee in zijn leven.

Het is het uur van de waarheid voor Oranje. De duels tegen Kazachstan en Tsjechië moeten worden gewonnen en tegelijkertijd moet Turkije minimaal drie punten verliezen. Memphis geeft aan te vertrouwen in een goede afloop. "Ik heb het gevoel dat het nog gewoon gaat lukken. Iedereen heeft het vertrouwen erin dat Turkije punten laat liggen en wij de twee wedstrijden winnen. Daar gaan we ook voor."