PSV'er doet beroep op Ajacied: Hij kan zeker een berichtje van mij verwachten

PSV'er doet beroep op Ajacied: "Hij kan zeker een berichtje van mij verwachten"

06-10-2015 23:58

Aankomende donderdag speelt Simon Poulsen met Denemarken een alles of niets EK-kwalificatiewedstrijd tegen Portugal. De Denen moeten winnen om Albanië, dat met drie punten achterstand derde staat in de poule maar een duel minder gespeeld heeft, achter zich te houden.

Koploper in Groep I is tegenstander Portugal, maar ook dat land heeft een wedstrijd minder gespeeld. Denemarken moet alles op alles zetten om rechtstreekse kwalificatie in eigen hand te houden. "Ik heb gemengde gevoelens bij duels met Portugal. Het hoogtepunt was de 2-1 overwinning in Kopenhagen in 2011. Het dieptepunt was toen zij in blessuretijd scoorden", vertelt Poulsen tegen bold.dk.

Toch zal Denemarken zich niet laten leiden door de drang om zich te revancheren, maar dient de ploeg van Morten Olsen een groter doel. "Het zal een mooie wedstrijd worden, maar het gaat ons niet om revanche, maar om kwalificatie voor het EK."

Om zeker te zijn van directe kwalificatie hoopt Denemarken te kunnen rekenen op het uitgeschakelde Servië, dat nog zal aantreden tegen Albanië én Portugal. Poulsen hoopt een beroep te kunnen doen op een oud-ploeggenoot. "Ik heb bij AZ met Nemanja Gudelj gespeeld, en hij kan zeker een berichtje van mij verwachten', aldus Poulsen.