De Boer op de barricaden voor Blind: 'Dit kan hem niet worden aangerekend'

De Boer op de barricaden voor Blind: 'Dit kan hem niet worden aangerekend'

07-10-2015 14:22
30

Danny Blind mag niet als schuldige worden aangewezen voor het feit dat het Nederlands elftal het EK 2106 hoogstwaarschijnlijk mis gaat lopen. Dat schrijft voetbalanalist Ronald de Boer in zijn column in Voetbal International. 

'Danny Blind staat voor een loodzware taak en dat was natuurlijk al zo toen hij het overnam van Guus Hiddink. Ik vind niet dat het Blind kan worden aangerekend, als Oranje het EK niet mocht halen', aldus de voormalig speler van onder meer Ajax en FC Barcelona. 

'De situatie was al dramatisch toen Danny werd aangesteld, dat mogen we niet vergeten. Vanuit de selectie en staf hoor ik geluiden dat hij doordacht en goed te werk gaat', gaat De Boer verder. 'Als het de komende week misgaat met Oranje, vind ik dat Blind de kans moet krijgen met een nieuwe groep naar het WK in Rusland toe te werken. Dan kan hij de boel verder naar zijn hand zetten.'

Nederland maakt zich op voor de EK-kwalificatieduels met Kazachstan (zaterdag) en Tsjechië (dinsdag). Om nog kansen te maken op plaatsing voor de play-offs, moet Turkije echter een nederlaag lijden tegen Tsjechië, dan wel IJsland.