'Guardiola geeft woord en verlaat Bayern München voor Engels avontuur'

'Guardiola geeft woord en verlaat Bayern München voor Engels avontuur'

07-10-2015 19:30
8

Het begint er steeds meer op te lijken dat Pep Guardiola aan zijn laatste seizoen als trainer van Bayern München bezig is. Manchester City wordt zijn volgende werkgever.

Dat meldt Mundo Deportivo woensdagavond. Guardiola is in het bezit van een aflopend contract in de Allianz Arena en lijkt geen haast te hebben om te verlengen. De reden is volgens de Spaanse boulevardkrant duidelijk: Manchester City ziet in de Spaanse succestrainer de opvolger van Manuel Pellegrini.

Inmiddels zou er ook al een mondeling akkoord liggen tussen Guardiola en Txiki Begiristain, zijn vriend én directeur van City. Het is nog niet zover dat gesteld kan worden dat de coach en club honderd procent zeker met elkaar in zee gaan. Een contract is nog ver weg, maar tegelijkertijd zou er geen houden meer aan zijn.

De geruchten over een deal tussen Guardiola en Manchester City sluimeren al langer. De steenrijke eigenaren van de Engelse grootmacht kennen hem al persoonlijk, omdat Guardiola één van de ambassadeurs was bij het bid van Qatar voor het WK van 2022.