'Barça blijft afreizen naar Benelux: na Ajax-duo ook Belg op het lijstje'

'Barça blijft afreizen naar Benelux: na Ajax-duo ook Belg op het lijstje'

07-10-2015 20:02
3

De scouts van FC Barcelona lijken een abonnement te hebben op wedstrijdbezoeken in de Benelux. Na Anwar El Ghazi wordt ook Youri Tielemans van Anderlecht aan de grootmacht gelinkt.

De geruchten rond El Ghazi, die een sterke start van het seizoen kende in dienst van Ajax, lijken een wankele basis te hebben, maar Tielemans kan wél serieus rekenen op belangstelling. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De Belgische krant baseert zich op 'bronnen dicht bij Barcelona'. De Catalanen zouden de laatste weken tot drie keer toe scouts naar wedstrijden van Anderlecht hebben gestuurd.

Tielemans is een achttienjarige middenvelder, die twee jaar geleden al doorbrak in de hoofdmacht van Anderlecht. Niet alleen Barça volgt hem. Ook scouts van Manchester United en Borussia Dortmund zaten dit seizoen al meerdere keren op de tribune, specifiek voor Tielemans.

Een transfer is vooralsnog ver weg. HLN heeft uit het Tielemans-kamp vernomen dat de talentvolle middenvelder niet van plan is om Anderlecht op korte termijn te verlaten. Van een vertrek in de winterstop is dan ook geen sprake. Aan het einde van het seizoen zou Tielemans wél bereid zijn om naar aanbiedingen te luisteren. Ook Riechedly Bazoer werd deze week al gelinkt aan Barça.