'Liverpool heeft beet bij nieuwe manager: donderdag presentatie'

'Liverpool heeft beet bij nieuwe manager: donderdag presentatie'

07-10-2015 20:14
10

Jürgen Klopp wordt de nieuwe manager van Liverpool. De Engelse club, die zondag Brendan Rodgers op straat zette, heeft voor donderdag een presentatie op de agenda gezet.

Dat meldt de doorgaans zéér betrouwbare BBC woensdagavond. Klopp en Liverpool zouden het in de middag eens zijn geworden over de voorwaarden en hebben elkaar gevonden in een meerjarig contract. Hoe lang de verbintenis van de Duitse trainer gaat lopen, is nog niet bekend.

De aanstelling van de aanstaande manager van Liverpool zit er al even aan te komen. Na het vertrek van Rodgers werden twee namen genoemd: Klopp en Carlo Ancelotti. De Italiaan liet echter weten geen trek te hebben in een nieuwe baan en dus was de keuze snel gemaakt. Klopp was altijd al de favoriet van de clubleiding.

Aanvankelijk meldde de BBC dat de Duitser vrijdag zou worden voorgesteld aan pers en publiek, maar doordat de onderhandelingen van een leien dakje gingen, is de presentatie met een dag naar voren gehaald. Klopp krijgt naar verluidt ook volledige zeggenschap over het transferbeleid.