'Blind experimenteert met twee spitsen: hereniging van ex-kemphanen'

'Blind experimenteert met twee spitsen: hereniging van ex-kemphanen'

07-10-2015 20:50
9

De kans is groot dat het Nederlands elftal zaterdagavond in en tegen Kazachstan aantreedt met twee spitsen. Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar lijken te kunnen rekenen op een basisplaats.

Die conclusie trekt het Algemeen Dagblad op basis van de training van woensdagavond. Huntelaar én Van Persie kregen bij het afsluitende partijtje in het stadion van Sparta Rotterdam een hesje uit handen van Danny Blind. Helemaal zeker is de basisplek voor het Oranje-duo nog niet; de bondscoach heeft nog drie dagen voor het treffen op het Kazachse kunstgras.

De nieuwe samenwerking tussen Huntelaar en Van Persie heeft een speciaal tintje. Niet alleen omdat laatstgenoemde zijn honderdste interland voor het Nederlands elftal kan spelen, ook door het feit dat de twee elkaar in de thuiswedstrijd tegen Kazachstan in de haren vlogen. Van Persie zag in de tweede helft van de EK-kwalificatiewedstrijd (3-1) de geheel vrijstaande Huntelaar over het hoofd. Toen de spits van Schalke 04 daar wat van zei, reageerde zijn ploeg- en landgenoot neerbuigend.