'Ik wil de nieuwe Michael van Praag worden, of de nieuwe Johan Derksen'

'Ik wil de nieuwe Michael van Praag worden, of de nieuwe Johan Derksen'

07-10-2015 23:20
8

SC Telstar heeft een markante algemeen directeur, zoveel is wel duidelijk na zijn interview met RTV Noord-Holland. Pieter de Waard heeft drie dromen.

De Waard droomt ervan om bondsvoorzitter van de KNVB te worden. Als dat niet lukt wil hij graag aan de slag als creatief directeur van Voetbal International. Een baan als cabaratier ziet de algemeen directeur van de Jupiler League-club ook wel zitten. "300 tot 400 man die naar jou kijken, al die aandacht. En als het dan lukt, heerlijk!", aldus De Waard.

Hij heeft meer dromen. "Ik wil de nieuwe Michael van Praag worden. Een vreemde eend in de bijt kunnen organisaties zoals de KNVB goed gebruiken. Ik heb de kennis, maar sta er soms wel wat anders in", vervolgt de directeur, die ook best op de stoel van Johan Derksen, oud-hoofdredacteur van VI, wil zitten.

"Ik vind het leuk om dingen te bedenken en ontwikkelen. Gekke ideeën poneren. Dan moeten er daar weer nieuwe dingen uit ontstaan. Creativiteit is onderdeel van mijn leven, dat heb ik als sinds ik in militaire dienst ging. Leuk om daar mijn vak van te maken. De nieuwe Johan Derksen, alleen dan beter. "