Ajax en Koeman gooien boel op slot: Kunnen niet alles regelen

Ajax en Koeman gooien boel op slot: "Kunnen niet alles regelen"

08-10-2015 07:16
3

Ajax speelt donderdag een oefenwedstrijd tegen Southampton. En die wedstrijd heeft achter gesloten deuren plaats. Het Algemeen Dagblad wilde graag weten waarom de Amsterdammers de boel op slot gooien en waarom supporters deze, op papier, leuke wedstrijd niet kunnen bijwonen.

"Deze wedstrijd is op het laatste moment geregeld. Voor het toelaten van fans moeten we ver van te voren vergunningen regelen en veiligheidsmaatregelen treffen. Dat was op deze termijn niet mogelijk", stelt persvoorlichter Miel Brinkhuis in het dagblad. Het is dan ook niet zo dat Ajax geen pottenkijkers duldt. "Het is meer praktisch dan tactisch."

"Als je de opstellingen erop na kijkt, kun je zien dat er na vorige besloten duels (tegen Um Sallal en Volendam, red.) niet zo veel gewijzigd is. We zien de wedstrijd tegen Southampton meer als een trainingspartij. De halve selectie moet zich immers melden voor interlands. We spelen dus met de spelers die achterblijven, aangevuld met spelers van Jong Ajax", weet Brinkhuis, die ook begrijpt dat supporters erbij willen zijn. "Maar het is nu eenmaal zo dat we niet alles kunnen regelen."