Blind voelt zich ellendig en 'weet het niet': Het is de bondscoach

Blind voelt zich ellendig en 'weet het niet': "Het is de bondscoach"

08-10-2015 07:32
5

Daley Blind voelt extra druk op zijn schouders. De speler van Manchester United trekt zich de slechte prestaties van het Nederlands elftal erg aan. En al helemaal omdat zijn vader Danny Blind aan het roer staat.

"Ja, ik vind dat de bondscoach na het EK hoe dan ook moet aanblijven. Ook als we het niet halen", zegt Daley in De Telegraaf, die daaraan toevoegt: "Ik vind het een lastige vraag. Maar ik sta altijd achter de bondscoach. Dat heb ik bij Louis van Gaal en Guus Hiddink gedaan en doe ik dus ook bij mijn vader. Er zijn voor een bondscoach betere momenten geweest om in te stappen."

Blind senior moest instappen nadat Guus Hiddink niet verder ging bij Oranje. Op dat moment stond het Nederlands elftal er al niet al te best voor, maar na twee nederlagen onder de huidige bondscoach zelfs nog minder. "Misschien dat ik me van binnen wel extra verantwoordelijk voel, omdat mijn vader bondscoach is", blikt Blind junior terug op de zeperd in Turkije (3-0).

In dat duel maakte Daley een fout. "Natuurlijk doet het extra pijn, omdat je je vader niet wilt laten vallen. Of dat wel zo voelde?", aldus de verdediger, die een stilte laat vallen. "Misschien." Blind junior voegt tot slot toe: "Het is de bondscoach. We hebben altijd tegen elkaar gezegd dat we bij Oranje vooral trainer en speler zijn en minder vader en zoon. Bij een andere bondscoach had ik me wellicht ook zo ellendig gevoeld. Ik weet het niet."