Kopzorgen na nieuws van Ajacied en Feyenoorders: 'Telefoon ging iets te vaak'

Kopzorgen na nieuws van Ajacied en Feyenoorders: 'Telefoon ging iets te vaak'

08-10-2015 07:59
1

Fred Grim moet het als coach van Jong Oranje stellen met de spelers die het grote Oranje niet nodig heeft. Bondscoach Danny Blind riep de nodige talenten op voor de aankomende interlands met Kazachstan en Tsjechië. Grim zag de bui al hangen.

"Op een gegeven moment zag ik de telefoon net iets te vaak overgaan", zei Grim in gesprek met Voetbal International. "Een aantal jongens zijn we kwijtgeraakt aan het grote Oranje. Dat zijn de stappen die de spelers moeten maken. Daarnaast zijn er wat blessures en we hebben te maken met privéomstandigheden bij Sheraldo Becker. Dat was een potentiële vervanger voor Anwar El Ghazi geweest", noemt Grim al een naam die door Blind is opgeroepen. Ook Karim Rekik ontbreekt. Tonny Vilhena neemt zijn aanvoerdersband bij Jong Oranje over.

"We hadden graag willen doorpakken, nu moeten we het met net wat andere jongens doen. Toch hebben we nog voldoende kwaliteit in de groep", weet Grim. Ook Riechedly Bazoer zit nu bij het grote Oranje, dat zaterdag tegen Kazachstan speelt. "Mooi voor die jongens. En ik wist natuurlijk dat dit eraan zat te komen." Sven van Beek, Rick Karsdorp en Jean-Paul Boëtius kampen met blessures. Jerry St. Juste van sc Heerenveen is een twijfelgeval. Door het wegvallen van Rekik en deze mannen is er defensief een klein probleem ontstaan. Jong Slowakije is zondag de tegenstander.