Sneijder kraakt huidige generatie: Kan niet, boem, meteen erop inhakken

Sneijder kraakt huidige generatie: "Kan niet, boem, meteen erop inhakken"

08-10-2015 08:32
14

Het is de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden erop of eronder voor het Nederlands elftal. Het Oranje van nu kent veel debutanten en staat voor een hels karwei. Ervaren spelers als Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Dirk Kuyt zijn er niet meer bij. Wesley Sneijder spreekt van een generatiekloof.

Nederland is nog altijd niet gekwalificeerd voor het EK van komende zomer en velen hebben geen vertrouwen in een wonder. Met name door herhaaldelijk falen staat Oranje waar het nu staat. "Nee. Het is een feit dat we niet goed gepresteerd hebben. Het is ook een feit dat we veel mutaties hebben gehad. Je ziet nu ook hoeveel spelers er niet bij zijn. We hebben te maken gehad met pech, maar we hebben ook te maken gehad met kwaliteit. Dat ontbrak er ook aan", is de speler van Galatasaray eerlijk in Trouw.

Sneijder hekelt het feit dat er spelers in Oranje zitten die meer bezig zijn met randzaken. "Maar wat moet je doen? Je hebt te maken met een generatiekloof. Spelers die er nu bijkomen, zijn meer bezig met de Playstation, en dat soort dingen. Wij waren meer van het kaarten, en meer van die mannendingen. Zo zie ik dat. Playstation is toch meer dat kindse dat blijft hangen. Zo is het gewoon. Het is anders, de generaties zijn anders", oordeelt Sneijder.

"Toen ik bij Oranje kwam, liep Jaap Stam er, Frank de Boer, Phillip Cocu, Clarence Seedorf, Edgar Davids. Vul het zelf maar in. We hadden volgens mij nog niet eens Playstation. Als je mee wilde met die jongens, moest je kaarten. Je moet spelers anders benaderen dan tien, vijftien jaar geleden. Ik vond het niet erg, nee, om van Jaap Stam op m'n donder te krijgen." Ook maken spelers té snel hun debuut in het Nederlands elftal, vindt Sneijder. "Dat wás iets, een debuut. Nu komen er meer: debuteren wordt normaal. De ene wedstrijd de één, de andere alweer een ander. Dan kun je er niet, boem, meteen op inhakken."