Elia spreekt Van Persie en Sneijder tegen: Dan is het niet verkeerd

Elia spreekt Van Persie en Sneijder tegen: "Dan is het niet verkeerd"

08-10-2015 08:58
6

De spelers van het Nederlands elftal moeten zaterdag op het kunstgras in Kazachstan de basis leggen voor een wonder. Er moet in ieder geval gewonnen worden. Wesley Sneijder, Robin van Persie en Daley Blind zijn geen voorstander van de plastic ondergrond. Eljero Elia klaagt niet.

"De laatste keer dat ik daarop speelde, was volgens mij op Varkenoord, in de jeugd van Feyenoord. Ik hou er helemaal niet van, maar vooruit: we zullen ermee om moeten gaan, zonder te klagen. Alleen winnen telt zaterdag", stelt Van Persie in gesprek met het Algemeen Dagblad. Sneijder is een kenner, aangezien hij vorige week nog met Galatasaray speelde bij FK Astana (2-2). "Ik heb er nog steeds stijve spieren van."

Blind geeft in De Telegraaf zijn mening: "Zeker als je de velden in Engeland gewend bent. Dan is het minder prettig als je naar kunstgras moet, maar het is niet anders. En voor onze manier van spelen verschilt het niet veel. Op kunstgras kan je de bal ook heel goed laten lopen. Dus is het te hopen dat het veld een beetje gesproeid en niet te droog is, zodat de bal lekker snel gaat."

Daar kan Elia zich wel in vinden. Hij klaagt totaal niet over de ondergrond. "Het kan ook een voordeel zijn. Als je in een hoog tempo speelt, is kunstgras niet verkeerd. Je kunt de bal goed rond laten gaan", besluit Elia. Na de uitwedstrijd tegen Kazachstan staat dinsdag de thuiswedstrijd tegen Tsjechië op de rol.