Van Gaal zorgt voor extra optie voor bondscoach Blind: 'Spreken we nog over'

Van Gaal zorgt voor extra optie voor bondscoach Blind: 'Spreken we nog over'

08-10-2015 09:25
9

Als het aan Daley Blind ligt, speelt hij het liefst centraal in de defensie. Waar zijn vader en bondscoach Danny Blind hem opstelt, maakt Daley weinig uit. Hij wil graag voor een stunt zorgen en spreekt zich in aanloop naar de interlands met Kazachstan en Tsjechië uit.

"Ik heb er niet zo veel moeite mee om dan weer linksback, centrumverdediger of controlerende middenvelder te spelen. Ik weet dat ik voor dit team een belangrijke schakel kan zijn. Dat heb ik ook ontzettend veel wedstrijden laten zien. Al was de laatste een enorme domper voor me", wijst speler Blind in De Telegraaf naar het debacle in Turkije (3-0). "Ik kan van waarde zijn, op welke positie dat ook is. Door de jaren heen leer je wat waar wordt gevraagd." En dankzij zijn manager Louis van Gaal is hij nu ook centraal inzetbaar.

De focus van Daley ligt nu ook op een positie in het hart van de defensie. "Natuurlijk voel ik me nu het prettigst op de positie centraal achterin. Daar speel ik elke week bij Manchester United en voel ik me goed", stelt Blind junior, die de kopzorgen van zijn vader Blind senior begrijpt. "Er zijn door blessures veel jongens afgevallen, dus is het puzzelen voor de bondscoach. Ik heb het er nog niet met hem over gehad. Dat zal later gebeuren. Dan hoor ik op welke plek ik speel. Ik ben overal beschikbaar."