Van Dijk keihard aangepakt na transfer naar Koeman: Kan m'n ogen niet geloven

Van Dijk keihard aangepakt na transfer naar Koeman: "Kan m'n ogen niet geloven"

08-10-2015 10:17
14

Virgil van Dijk zei onlangs dat hij in zijn korte tijd bij Southampton al meer heeft geleerd dan in zijn jaren bij Celtic. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij Celtic-legende Frank McAvennie.

"Ik kan mijn ogen niet geloven. Hij haalt uit naar Celtic en het Schotse voetbal, terwijl hij pas net weg is", aldus McAvennie in The Daily Record"Hij mag wel wat respect tonen voor Celtic, de club heeft hem het podium geboden om zijn transfer naar Engeland te bewerkstelligen. Het kan niet zo zijn dat je de club onderuithaalt die je de voorbije jaren heeft geholpen."

"Ik ben van mening dat hij zich verder kon ontwikkelen door een transfer te maken. Maar uit zijn woorden blijkt dat hij zich te goed voelde voor het Schotse voetbal en dat Celtic hem remde. De realiteit is dat hij in grote wedstrijden weleens fouten maakte", vervolgt McAvennie. "Het zegt meer over hem, dat hij zoiets al na vijf wedstrijden zegt. Hij moet ervoor waken dat hij niet te veel naast zijn schoenen gaat lopen."

"Bij Celtic leek hij altijd al meer met zichzelf bezig dan met de club en de fans. Dat gaat schuil in veel van de Nederlandse spelers. Je hoorde Fraser Forster of Victor Wanyama, die ook bij Celtic speelden en bij Southampton belandden, zoiets nooit zeggen", besluit de Celtic-legende, die nog wel wil zien hoe Van Dijk zich staande houdt tegenover Sergio Agüero. "Dan zullen we zien hoeveel hij heeft geleerd."